Coaching in de Cultuur logo

Leiderschap in Cultuur

LinC is een leerprogramma voor leiders in de culturele sector die hun creativiteit en intuïtie inzetten voor een vitale, slagvaardige en financieel gezonde sector. LinC werkt aan persoonlijk leiderschap, kennisdeling, nieuwe inzichten, inspiratie en nieuwe verbindingen tussen leiders, culturele instellingen en disciplines, tussen cultuur en samenleving.


Om maatschappelijk draagvlak voor cultuur te behouden en nieuwe exploitatiemogelijkheden te creëren, is het belangrijk om naar nieuwe verhoudingen met het publiek en met de samenleving te zoeken. LinC biedt de mogelijkheid om actiegericht te leren, te reflecteren op ervaringen en nieuwe verbindingen te creëren. Dit doe je samen met collega’s, spraakmakende pioniers, en sterke voorbeelden van leiders binnen en buiten de sector.

LinC staat ook voor het actief verbinden van je dagelijkse werk met de nieuwe inzichten die je in het programma opdoet. We dagen je uit je eigen kracht, talent en creativiteit in te zetten, je visie op de sector aan te scherpen en op een strategische en innovatieve wijze je plannen te realiseren. Tegelijkertijd ondersteunen we je bij het opsporen van emotionele drijfveren of weerstanden en bij het effectief inzetten van je leiderschapsrol.

 

LinC wordt uitgevoerd door de Universiteit Utrecht (USBO) en Kennisland in samenwerking met HKU en Coaching in de Cultuur. Carolien van der Schoot is lid van het Kernteam van LinC en is verantwoordelijk voor de persoonlijke leerlijn binnen het programma.

 

Het vierde en laatste traject is in het najaar van 2016 begonnen. We hopen dat er een vervolg komt. Daar houden we je van op de hoogte.