Coaching in de Cultuur logo

Outplacement

Het culturele landschap verandert door de forse bezuinigingen drastisch. Soms leidt dit er toe dat organisaties afscheid moeten nemen van medewerkers of dat organisaties zo veranderen dat medewerkers zich er niet langer thuis voelen.

Zoek je begeleiding bij het vormgeven aan je loopbaan/ beroepspraktijk bekijk dan hier ons aanbod.

Zoekt u voor uw medewerker(s) begeleiding naar een nieuwe baan of beroepspraktijk?

Coaching in de Cultuur(CiC) biedt verschillende trajecten aan om individuen en organisaties in dit proces te begeleiden. Wij beschikken over een ruime kennis van het culturele veld en hebben een breed en divers netwerk daar binnen en daar buiten. Het is onze ervaring dat mensen uit de cultuursector, ongeacht hun functie, met passie en bezieling willen werken en altijd op zoek zijn naar een creatieve invulling van hun werk. Die werkwaarden willen we bij deze hernieuwde oriëntatie actief aanboren, zodat met hetzelfde vuur en inspiratie een mogelijk volgende stap gezet wordt.

 

Doelstelling van outplacement

Een organisatie kan door haar medewerkers outplacement aan te bieden invulling geven aan ‘goed werkgeverschap’. Het aanbieden van outplacement aan medewerkers die de organisatie verlaten heeft een positieve uitwerking op de medewerkers die bij de organisatie blijven.

 

Outplacement ondersteunt medewerkers:

• bij het ‘rouwen’ om het verlies van de werkkring

• om helder zicht krijgen op eigen competenties, mogelijkheden en drijfveren.

• een hernieuwde visie op eigen loopbaan te ontwikkelen en doelmatige keuzes te maken

• ondersteunt bij het concreet vinden van een nieuwe werkkring/ bestaan als zelfstandige

Werkwijze outplacement: intake en modulaire bouwstenen

CiC werkt met modulaire bouwstenen. Welk traject er ook gekozen wordt, of het gaat om een outplacementtraject of een individueel begeleidingstraject, door de modulaire structuur wordt maatwerk mogelijk en kunnen kosten worden bespaard. Naast een individueel begeleidingstraject biedt CiC ook de mogelijkheid van groepsbegeleiding. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de voordelen van het individuele maatwerk met de toegevoegde waarde van interactie en groepsdynamiek. De bouwstenen bestaan uit losse persoonlijke gesprekken, trainingen en workshops. Elke werknemer combineert de bouwstenen totdat hij/zij de ideale combinatie heeft gemaakt. De looptijd van een outplacementbegeleiding is daarom verschillend per individu. Het duurt tussen de 3 en 9 maanden.