Coaching in de Cultuur logo

Intake en orientatiefase

Elke werknemer start vanuit dezelfde vaste basis, die bestaat uit drie gesprekken: een kennismakingsgesprek, een zelfanalysegesprek waarbij vragenlijsten en testen gebruikt kunnen worden en een derde gesprek om tot een stappenplan te komen dat de basis vormt voor de verdere begeleiding. Iedere werknemer kan op basis hiervan beslissen wat interessante en effectieve vervolgstappen zijn; binnen CiC of daarbuiten. Zo kan hij/zij bijvoorbeeld besluiten meer individuele gesprekken aan te gaan en/of mentoring, training en intervisie te volgen, maar kan ook besluiten voor het beschikbare bedrag een opleiding elders te gaan volgen.

Bouwstenen

Bouwsteen: Persoonlijke begeleidingsgesprekken

Afscheid nemen van collega’s en de organisatie; rouwen om het verlies van de eigen baan en de blik weer op de toekomst richten. Dieper graven naar waar passie, interesses en unieke competenties echt liggen. Eventueel kan gebruik gemaakt worden van ons instrument voor 360 graden feedback. In het licht van de persoonlijke loopbaanvraag wordt zicht op eigen (interne) belemmeringen en overtuigingen ontwikkeld. Je wordt bewust van de samenhang tussen je eigen profiel, toekomstvisie en strategie. Dit gebeurt door vragen te stellen, patronen te signaleren, alternatieven aan te reiken en deze uit te werken. Effectief gedrag wordt ontwikkeld en ondersteund én de mogelijkheden worden onderzocht om dit gewenste patroon vast te houden.

Bouwsteen: Me marketing

Hoe zorgt je als werkzoekende er voor dat de markt naar je toekomt? Welke stappen zijn noodzakelijk en hoe kunnen die gezet worden? Waar onderscheid je je in en hoe creëer je duurzame groei? Hoe kan je je eigen profiel doelmatig op sociale media inzetten?

Bouwsteen: Succesvol netwerken

Netwerken is meer dan alleen mensen benaderen. Een succesvol netwerkgesprek voeren staat en valt met een goede voorbereiding. Het vraagt om een goed profiel, een up-to-date lijst van professionele en privé (online) contacten, om het opbouwen, uitbreiden en onderhouden van het eigen (online) netwerk en om het voeren van een goed en inspirerend netwerkgesprek.

Bouwsteen: Training goed solliciteren

1e onderdeel: Verkenning van de arbeidsmarkt

Verkenning van eigen kansen/mogelijkheden, inschrijving W&S bureaus en gebruik maken van carrièrewebsites. Aan de orde komen ook: curriculum vitae, zoekprofiel, vacature analyse, sollicitatiebrief.

2e onderdeel: sollicitatiegesprek

Wat voor beeld zet je neer tijdens een sollicitatiegesprek? Komt dat gemotiveerd en overtuigend over? Wat inspireert je en hoe kan dat overgebracht worden? Do’s en don’ts bij salarisonderhandelingen en arbeidsvoorwaardengesprek; omgaan met ‘afwijzing'.

Bouwsteen: Goede start op nieuwe werkplek

Bij de start van een nieuwe baan wordt naar behoefte ondersteuning geboden om de overgang naar de nieuwe werkomgeving zo soepel mogelijk te laten verlopen. Aan de hand van thema’s en/of casuïstiek wordt stilgestaan bij het proces van acclimatiseren in de nieuwe werkomgeving.

Bouwsteen: Eigen cultureel ondernemerschap opbouwen

Jij wordt als toekomstig cultureel ondernemer ondersteund bij het verhelderen of ontwikkelen van je eigen missie en visie en het formuleren van eigen ondernemersdoelen om deze goed en duurzaam te kunnen realiseren. Tevens krijg je begeleiding bij het zichtbaar maken van eigen kennis, vaardigheden, vakmanschap en creatief proces door middel van het samenstellen van een cultuurportfolio.

Bouwsteen: Mentoring

Mentoringtraject starten met mentor (bijvoorbeeld uit een ander veld of een andere discipline/functie) om nieuwe mogelijkheden te onderzoeken en in kaart te brengen, inclusief selectie van de mentor en begeleiding/supervisie van het proces.

Bouwsteen: Intervisie

Intervisiebijeenkomsten (3) van een dagdeel bezoeken om met anderen uit het culturele veld ervaringen te delen en elkaar te stimuleren bij het zetten van nieuwe stappen.

 

Terug naar outplacement