Coaching in de Cultuur logo

Omgaan met stress

De culturele sector staat bekend om het gepassioneerd werken en het ervaren van positieve stress. Optimale fysieke of mentale inspanning vóór of tijdens een project leidt tot maximale prestaties. Echter, langdurige, intense mentale inspanning of verhoogde werkdruk in situaties waarop je geen invloed kan uitoefenen zoals de huidige bezuinigingen of subsidiestop, kunnen leiden tot negatieve stress.

Deze vorm van stress kan ook ontstaan als het werk niet meer als uitdagend wordt ervaren of als er systematisch teveel werkdruk is waar geen persoonlijke invloed op mogelijk is. Teveel (negatieve) stress verstoort het evenwicht tussen de eisen van de omgeving (en die de persoon aan zichzelf stelt) en zijn/haar draagkracht en kan, als het lang aanhoudt, leiden tot oververmoeidheid, overspanning en burnout.

 

Wil je individuele begeleiding bij stress- of burnoutklachten of wil je in een groep leren hoe om te gaan met overbelasting of hoe je negatieve stress kunt voorkomen, neem dan contact op met CiC. Wij werken met gecertificeerde coaches en werken met de CSR-methode. Kenmerk van deze begeleiding is dat het zich richt op het hele gebied van chronische stressverschijnselen; van oververmoeidheid tot burnout. Onze aandacht richt zich op zowel lichamelijk als psychische herstel en het verbeteren van  zelfmanagement.

 

Om een duidelijk beeld te krijgen van de mate waarin je werkdruk en stress ervaart biedt CIC verschillende testen aan. Je kunt een uitgebreide werkdruktest, stresstest, of balans werk/privé test maken.