Coaching in de Cultuur logo

Coaching voor Topvrouwen

 

Het programma’ "Coaching voor Topvrouwen in de Cultuur' (voorheen Talentontwikkeling en Coaching in de Cultuur) is een programma voor vrouwen die een invloedrijke positie ambiëren binnen de culturele sector. We richten ons op vrouwen die werkzaam zijn als kunstenaar of artistiek initiator, dan wel een leidinggevende/coördinerende of staffunctie hebben bij een culturele organisatie of in de media. 

Ik heb leren geloven in mijn eigen kracht, ben zelfverzekerder, kan beter luisteren en ben rustiger, waardoor ik beter kan analyseren.
directeur theater

Het programma is een uitgebalanceerde combinatie van individuele coaching, trainingen, workshops, participatie in intervisiegroepen en analyse met behulp van een competentieprofiel. Doelstelling van het project is de doorstroom van vrouwen op invloedrijke posities te verbeteren door individuele vrouwen te ondersteunen bij:

  • het ontwikkelen van inzicht in interne drijfveren en de wijze waarop deze consequent vertaald kunnen worden in keuzes en acties
  • het bewust en planmatig werken met de eigen competenties
  • het leren inzetten van vaardigheden als persoonlijke effectiviteit, profilering, onderhandelen, conflicthantering en netwerken en omgaan met weerstanden.
  • het (verder) ontwikkelen van leidinggevende vaardigheden en persoonlijke visie

 

Het laatste programma is afgerond in april 2008. We kunnen nog niet aangeven wanneer een volgend programma van start gaat. Voor de omschrijving van het laatste programma download hier een PDF bestand 'Coaching voor Topvrouwen in de Cultuur 2008'.

'Coaching voor Topvrouwen in de Cultuur' werd door ons ontwikkeld in opdracht van NetwerkCS. In het verleden werden de programma’s ondersteund door het ministerie van OCenW en het ministerie van SZ in het project Mixed-Equal.